MEDENA RAKIJA
Medena rakija, liker od meda, medovača… je prirodni tradicionalni napitak naših starih. Poznato je da se takav sličan napitak spremao još za vrijeme starih rimljana. Proizvodi se u gotovo svim zemljama svijeta.
Što je medovača?
Medovača je rakija iz kategorije likera koja se kroz povijest visoko cijenila zbog svog ljekovitog učinka. Dobija se destilacijom meda i vode. Nakon destilacije dobija se birana vrsta meda i propolisa. Vrlo je prijatna na okusu i pored svoje velike jačina koja se osjeća u stomaku. U umjerenim količinama povoljno djeluje na cirkulaciju, protiv bakterija i virusa i poboljšava apetit i varenje, te idealan aperitiv. Konzumira se rashlađen.
Povijest medovače
Malo ljudi u stvari zna da je medovača porijeklom sa prostora gdje su se nastanili Stari Sloveni i da važi za jedno od najstarijih pića. Može se reći da je medovača bila drevno piće Starih Slovena. Za Slovena med je bio osnovna namirnica. Med je bio najbolja hrana i piće.
Sastojci
- 1l rakije
- 0,5 kg meda
- Tajni sastojak
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |